Sanirim tatil de olmanin etkisiyle , evde surekli sekerli birseyler pisiyor,tartler,kekler,kurabiyeler... bilemiyorum sonu ne olacak alinan kilolar:( nasil verilecek?
2 yumurta
200 gr un
60 gr badem tozu(ben evde ki kurumus marzipanlarimi kullandim,tabi sicak suda isladim biraz)
50 gr tereyagi(erimis)
80 gr seker
bir fiske tuz
1/2 paket kabartma tozu
uzerine:
600 gr murdum erigi
file badem
1 yemek kasigi seker
kek hamurunu iyice karistirin ve yaglanmis tepsiye dokun uzerine cekirdekleri cikarilims dilimlenmis erikleri sirti alta gelecek sekilde dizin , file bademleri serpin ve 1 yemek kasigi toz sekeri de serptikten sonra 180 derecede onceden isitilmis firinda pisirin.
ayrica ben uzerine 1 tatli kasigi kaysi recelini firca ile uzerine surdum,hem parlatti hem de
cok guzel bir tat verdi.
ben yukridaki olcuyu azalttim kucuk bir borcam yaptim ve 5-6 kisi icin rahatlikla caya yetti.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder