Çarşamba, Kasım 01, 2006

TRUF MANTARLI TAGLIATELLI

Uzun ugraslar sonucu taze truf mantarini bulunca risotto mu yapsam makarna mi yapsam derken bu kiymetli lezzet kupu mantarlari makarnada kullanmaya karar verdim ama gelecek sefer kesinlike risotto yapacagim en cok bu ikisine yakistiriyorum.,biz cok sevidik kremali truflu tagliatelliyi umarim sizde seversiniz

-1 paket tagliatelli
-2 yemek kasigi tereyagi
-300 ml sivi yemeklik krema
-umarim bulabilirsiz 2 adet ceviz buyuklugunde siyah truf mantari
-tuz,karabiber
-rendelenmis parmesan

--makarnayi al dante (az pismis )sekilde hasladiktan sonra sos islemine geciyoruz tereyagini eritip coook ince neredeyse seffaf bir sekilde dogranmis mantari sadece soyle bir donderip disari aliyoruz icerisine kremayi dokup bi iki dakika kaynatiyoruz altini kapamadan once tekrar mantari icine alip 10 saniye kadar da hep beraber kaynatip makarnayla karistirip servise hazir duruma geldikten sonra parmezan peyniriyle servis yapiyoruz .,afiyet olsun

1 yorum:

suna dedi ki...

harika tek kelimeyle ,ellerinize saglik,tabi tek sorun turuf bulabilmek