Cumartesi, Ekim 13, 2007

SARIMSAKLI KARIDES ve bol acili

Gordugunuz karides tabagini ben ara sicak olarak hazirlamistim ama noodel ya da spaghetti ile enfes bir ana yemek olabilir , ya da ekmek ustunde harika kanepeler yapabiliriz ,ekmek ustune hafifi zeytinyagli sosu ve bol acili sarimsakli karides ,mmmmm...


-500 gr orta boy karides
- 1 bubyuk bas sarimsak ( dogranmis)
- 1 yemek kasigi iri cekilmis chili biberi yada aci pul biber
- bol zeytinyagi
-tuz


--bol zeytinyagi dedim ama gercekten olcusunu hatirlamiyorum ,soyle soyleyebilirim bol olmasi lazim cunku sosun ana maddesi zeytinyagi,. Buyuk bir yavada zeytinyagi ve ve iri dogranmis sarimsaklari iyice kavuruyoruz ,diger tarafta temizlenmis ,yikanmis ve iyice kurutulmus karidesleri( mutlaka kuru olsunlar cunku hafifi islak bile olsalar yemekte cok su birakiyorlar ve o suyun cekmesini bekleyene kadar karides cok fazla pisiyor ki karidesin cok pismesi makbul degil) ekleyip yuksek ateste kavuruyoruz 2 dakika kadar en son tuz ve biberini ekleyip 1 dakikada oyle kavuruyoruz ,yemegimiz hazir .Afiyet olsun.



D

Hiç yorum yok: