Salı, Mart 25, 2008

BRUSCHETTA


-kizarmis baget ekmek dilimleri(kac tane oldugunu bagetinzin buyuklugune bagli)
-2 dis ezilmis sarimsak, 1 dis tum sarimsak
-kiraz domates
-1 avacado
-1 yemek kasigi dolusu keci peyniri
-3-4 dal taze feslegen
-bol zeytinyagi
-tuz ,karabiber

Kizarmis baget ekmek dilimleri uzerine sicakken ,1 dis sarimsagi iyice surun ve her birinin uzerine 1 er tatli kasigi sizma zeytinyagi gezdirin. ayri bir kapta avacado, keci peyniri , tuz ve ezilmis sarimsaklari iyice krema haline getirin . Yine ayri bir kabin icinde dogranmis kiraz domatesleri, ince kiyilims feslegeni, karabiberi ve bolca zaytinyagini avcarlayin.
sarimsakladigimiz bagetlerin uzerine bolca avacadolu kremi surelim en uste domatesli karsimimizdan dokelim ve dometesli karisim icindeki zeytinyagindan herbir bruschetta nin uzerine 1 er yemek kasigi gezdirelim.
Ben brushettalari aksam uzeri atistirmalik olarak hazirlamistim , am boylarini kuculterek yine baslangic yemegi olarak yada bahar geliyor artik bahce , balkon, teras zamani , caylarimizin yaninda da eslik edecek inanilmaz lezzetli acik ama zengin bir sandevic turu. hepinize afiyet olsun

Hiç yorum yok: