Cuma, Nisan 18, 2008

TART TATIN

Tart tatin en sevdigim elmali tart olmasi nedeniyle nerdeyse ayda bir kere elmalisini, bir kerede armutlusunu yapiyorum, genelde 2 porsiyon ya da en fazla 3 porsiyon yapiyorum sebebi ise evdekiler artik isyan ediyor yine miii!!!!
olsun :) yine , yapan mutlu yiyen mutlu:))
uzerine muhakkak vanilyali dondurma...






Malzemeler:

70 gr tereyagi
175 gr seker
1 kilo elma irice dilimlenmis(tercihen Granny smith)

hamur:
175 gr un
25 gr seker
70 gr tereyagi kucuk kareler halinde
1 yumurta
az tuz
2-3 yemek kasigi soguk su.

ilk once hamur icin gerekli malzemeler iyice yogurulur ve 20 dak.buzdolabinda bekletilir.
genis bir tavada ilk once seker karamel haline gelinceye kadar pisirilir ve dilimlenmis elmalar ilave edilir 3 dakika kavurduktan sonra tereyag eklenir . Buzdolabinda dinlendirdigimiz tart hamuru kolaylikla acilmasi icin iki yagli kagit arasinda merdane ile cok ince olmayacak sekilde (firinda kullanacagimiz kabin buyuklugu kadar ortalama 20-22 cm)acilir.firina girebilecek tepsi yada borcama ilk once karamellestirilmis elmalar dokulur ve uzerine actigimiz tart hamurumuz serilir. 180 derecede onceden isitilmis firinda 20-25 dakika pisirilir.Afiyet olsun.

1 yorum:

kizilciksurubu dedi ki...

cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.iyi pazarlar.