Pazartesi, Kasım 10, 2008

PANNA COTTA



PANNA COTTA
300 ml sut
300 ml krema
125 gr seker
12 gr jelatin
Oncelikle jelatini soguk suya koyalim ve oyle beklesin,diger taraftan bi tencerede krema , sut ve sekeri pisirelim ,1-2 dk kaynayinca ocaktan alip icerisinise jelatini dokelim ve iyice jelatin tam eriyene kadar cirpalim.Soguk suyla calkalanmis kaplarda buzdolabinda en az 4 saat bekletip uzerine frambuaz receli veya frambuaz sosu ile servis yapalim.
ben ince dikdortgen bir borcamda yaptim ve bicakla ince dikdortgenler keserek servis ettim.
artik diger sekillerde servis etmek sizin hayal gucunuze kalmis
afiyet olsun.

1 yorum:

deniz dedi ki...

merhabalar bu tatlıyı severek yiyorum ama evde yapmak istediğim için tarifi sizin sitenizde buldum. sizden ricam jelatin olmaz ise olmaz mı bu tatlı için ? bunu açıklarsanız sevinirm teşekkürler.