Pazartesi, Aralık 22, 2008

TULUMBA TATLISI

Gecikmelide olsa bayram tatlisini yayinlamak kismet oldu; biraz daha gecikseydim yeni yil tatlisi bile olabilirdi:)














Malzemeler:
250 gr un
100 gr tereyagi
1.5 su bardagi su
3 yumurta
1 tatli kasigi seker
bir fiske tuz
kizartmak icin sivi yag
Serbet:
500 gr seker
2 su bardagi su
ceyrek limon suyu
yapilisi:
ilk once serbetimizi yapalim ve sogumaya birakalim.Hamur icin;
tereyagini su ile kaynatalim ve unu ,1 tatli kasigi seker ve tuzu ekleyelim,3-4 dakika kavurduktan sonra sogumasi icin kenara alalim. soguyan pismis hamura yumurtalari teker teker ekelyerek iyice yoguralim(bu asamada mutfak robotunuzundan faydalanabilirsiniz) butun yumurtalarin hamura iyice yedirilmesi gerekiyor. hamuru sIkma torbasina alarak iri disli agizi ile tulumba tatlisi sekli verelim.Sivi yagi tavaya alalim ve soguk yaga(yag kesinlikle soguk olacak, kizdirilmis yaga tatlilar atilmayacak!)tatlilarimizi dizip altin sarisi oluncaya kadar kizartalim.
soguk serbete dokup servis yapalim:)Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: