Çarşamba, Nisan 01, 2009

SOMON FUME ? AMUSE ?..

Baslik icin ne yazacagimi bilemedim.Atistirma? on yemek? Ya da Arman Kirim'in damak hoslugu diye adlandirdigi amuse-bouche?.. Adina ne dersek diyelim,goze ve damaga hitap eden bu minik bir lokmalik yiyecekleri yapmasi da yemeside cok zevkli.










--

malzemeler:
-yapmak istediginiz sayiya gore ince uzun somon fume
-cok hafif kizartilmis ,ince ve kucuk baget dilimleri
-balsamic cream*

*(bu bir nevi balsamic ama koyu ve hafif sekerli eger bu sos yok ise evde hazirlayabileceginiz bu tada cok yakin bir tad olan sos tipi verebilirim.yarim cay bardak balsamic sirke,1 tatli kasigi bal,3 yemek kasigi zeytinyagi,karabiber,tuz mixerde iyice karistirin ve zeytinyagi ile sirkenin birbirine karismasini saglayin,eger cok tatli ise sirke miktarini artirin,eksi ise bal miktarini)


ic dolgu:

-eksi krema(s nin noktasi var:))-1 cay bardagi
-frenk sogani -1 yemek kasigi kiyilmis(yoksa yesil soganin yesil kismi)
-dere otu-1 yemek kasigi kiyilmis
-kapari- 1yemek kasigi
-karabiber-tuz


--ic malzemeleri karistirip ,somon fumelere sarin, ekemklerin uzerine yerlesirin.
sosla servise hazir.

Yaninda 1 kadeh sauvignon blanc:))) afiyet olsun .


Hiç yorum yok: