Çarşamba, Mart 18, 2009

ECLAIR-EKLER


--
Bu ,guzel gorunen ve olaganustu lezzetli eclair tarifi Pierre Herme'den . Malzemenin coklugu ya da yapim asamasindaki siralamalar gozunuzu cok korkutmasin , sayet organize bir sekilde yapilirsa eglenceli bile olabiliyor;)
Bunu da diger tariflerimde de dedigim gibi yapmanizi oneriyorum, tadi gercekten haarika,dogrusunu soylemke gerekirse turkiye de yedigim bir cok ekler pastasindan cok daha lezzetli.Afiyet olsun.
--





Hamuru icin:
125 ml su
125 ml sut
115 gr tereyagi
1 yemek kasigi seker
1/4 cay kasigi tuz
120 gr un
4 yumurta(orta boy)
--
Dolgu vanilyali krema:
480 ml sut
4 yumurta sarisi
115 gr seker
40 gr nisasta
vanilya cubugu(ortadan 2'ye ayrilmis ve bicakla ici kazinmis)
50 gr tereyagi
--
Cikolata kaplamasi:
80 ml sivi krema
100 gr cikolata
20 gr tereyagi
6 yemek kasigi cikolata sosu*
*asagidaki cikolata sostan
--
Cikolata sosu:
120 ml su
75 gr dark cikolata
60 ml sivi krema
40 gr seker
--
hamur icin : yumurta haric tum malzemeleri ocakta iyice cirparak pisirn, hamur toplanmaya basladiktan sonra ocaktan alin orta sicaklaliga geldikten sonra mutfak robotunda yumurtalari tek tek ekleyerek iyice yogurun, Hamuru SIKMA :)torbasina alin ve tepsiye istediginiz buyuklukte eclair ince uzun araliklarla yerlestirin.Onceden isinmis firinda 190 dercede 20 dk pisirin.
--
Vanilyali dolgu krema icin :cirpici ile nisasta, seker, yumurta sarilari ve vanilya yi iyice cirpin.Bu arada ocakta sutu isitin ve yavas yavas ,cirparak yumurtali karisimi ekleyin ,pisip koyulasinca tereyagini ekleyerek tekrar cirpin ve sogumaya birakin.
--
Cikolata sos ici: tum malzemeleri karistirarak ocakta eriyene kadar isitin, soso kivamina gelince ocaktan alin.
--
Cikolata kaplamasi icin: cikolata sos,krema,cikolatayi karistirip isitin.cikolota eriyince tereyagini ekleyin ve sogumaya birakin(hatta iliga yakin bir sogukluk)
----
pisen ve soguyan hamuru bicak yardimi ile muntazam acin ve arasina vanilya dolgu kremasindan doldurun ,uzerine cikolata kaplamasi surun kasik yardimi ile ve enfes, bastan cikarici eclair hazir;))








1 yorum:

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

harika görünüyor canım eklerler.Çokta Severim.aldım bir tane :)