Çarşamba, Mayıs 13, 2009

YAYLA CORBASI






---
-3 su bardagi yogurt
-1 cay bardagi pirinc
-1 yemek kasigi un
-1 yumurta sarisi
-2 yemek kasigi tereyagi
- kuru nane,tuz
-tavuk suyu(3 bardak)+su(3 bardak)
-istege bagli kirmizi biber
--
-pirinc yikandiktan sonra tavuk suyu ve normal su ile beraber yumusayincaya kadar pisirilir
-yogurt,un,yumurta iyice cirpilir ve kayanayan pirince yavasca ilave edilir (bu arada surekli corbayi karistiriyoruz) 15 dakika kisik ateste kaynatilir.
- tereyaginda kuru nane hafifi kavrulur ve tuz la beraber corbaya ilave edilir.Afiyet olsun.
not: -tuz yemege en son eklenmeli aksi takdirde yogurt kesilecektir.
- ayrica su ve tavuk suyu miktarinda degisiklik yapabilirsiniz yogurdunuzun koyuluguna gore degisebilir .
-- bu corba ve onumuzdeki gunlerde(zaman olursa) gelecek tarifler bilgisayardaki birikmisler,sayet gecen sene tarihli resimler gorurseniz sasirmayin:)

Hiç yorum yok: