Pazar, Eylül 24, 2006

TAVUKLU BUGDAYLI YAYLA CORBASI

kis geliyor ve corbalar sofraya.! malzemeler
-yarim su bardagi dogme(bugday)
-2 parca tum tavuk budu
-1 su dardagi haslanmis nohut
-2 su bardagi dolusu yogurt
-1 yumurta sarisi
- 1 yemek kasigi un
1 yemek kasigi tereyagi, 2 yemek kasigi sivi yag
-kuru nane,pul biber,tuz

--bir gun onceden isladiginiz dogmeyi tavukla bir tencereye koyun ve uzerini 4-5 parmak gececek kadar su ilave edin veiyice haslayin, tavuk haslandiktan sonra disariya alip etlerini ayiklayip didikleyin .baska bir kap icerisinde yogurt ,yumurta sarisi ve unu iyice karistirin . tencerede kaynayan dogmenin icerisine yogurt karisimini azar azar ilave edin ve surekli karisrirarak kaynatin tavuklari ilave edin ve hala pisirmeye devam edin altini kapatmadan once kucuk bir tavada tereyag ve sivi yag karisimini isitin .naneyi ve pul biberi ilave edin ve kaynamakta olan corbanin icine ilave edin ,corbanin altini kapatin ve tuzunu ilave edin .niye tuzu en son ?cunku onceden koydugumda yogurdun kesilme ihtamali var ..afiyet olsun




Hiç yorum yok: